Dat samoerai zwaarden al generaties lang een onmiskenbare aantrekkingskracht hebben en iedereen aanspreken is al lang bekend. Deze zwaarden zijn strak van ontwerp en hebben een lange en rijke geschiedenis, wat zorgt voor enkele ongelooflijke verhalen. Mensen van over de hele wereld kijken naar deze japanse zwaarden hoe deze in de strijd werden gebruikt en die kopen deze japanse katana’s voor zichzelf. Tevens hebben veel beoefenaren vanuit de krijgskunsten interesse in deze zwaarden, omdat de samurai technieken ten grondslag liggen aan vele martial arts.

De meeste film zwaarden worden nu alleen in veel landen gebruikt als decoratie en zijn te vinden in films zoals Kill Bill en de 47 ronin. De overheersing van samoerai zwaarden in veel films heeft veel westerlingen doen verlangen om er een op hun muren te plaatsen voor decoratie.

Wij gaan hier wat dieper in op het samoerai zwaard, waar je op moet letten met aanschaffen, het zwaard respecteert en hoe we dit in moderne tijden gebruiken.

Als je een katana, welke bekend staat als een samoerai zwaard, wilt kopen zijn er een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden wil je tot een goede aanschaf komen.

In feite betekend katana  “lang zwaard” en in vroegere tijden van Japan mochten alleen de samurai klasse een katana dragen en als je daar niet toebehoorde en je droeg toch een katana dan moest je dat met je leven bekopen. De samoerai krijgers hadden uiteraard nog meer wapens zoals de wakizashi, tanto, boog en speer. Bij de samurai geloofde men erin dat je geest verweven was met het zwaard, dit geeft aan hoe belangrijk de katana was. Bij Zwaardkopen.nl verkopen wij samoerai zwaarden in verschillende prijsklassen en deze hebben uiteenlopende bewerkingen.

In onze webshop vindt u een battle ready samoerai zwaard met een kleiner budget en tevens zeer kwalitatieve japanse katana's met handgesmede en gevouwen bladen. Het verschil met andere webshop is dat onze katana’s traditionele bewerkingen hebben waardoor deze geschikt zijn voor functioneel gebruik, dit worden ook wel battle ready zwaarden genoemd.

Een goede hittebehandeling is daarbij noodzakelijk, zo heb je zwaarden welke zijn doorgehard en differentieel zijn gehard. Doorgeharde bladen worden in zijn geheel afgekoeld en differentieel geharde bladen krijgen een behandeling met klei waardoor je een hardere snede krijgt tov de body van het zwaard. Van oudsher werden de bladen van de japanse zwaarden van tamahagane gemaakt. Tamahagane is een uitzonderlijk zeldzame metaalsoort en is het resultaat van een lang en zorgvuldig proces dat eens per jaar plaatsvindt. IJzerzand wordt verwarmd in een smeltoven en hier wordt koolstof aan toegevoegd. 

Er zijn verschillende samurai-zwaarden

Een groot misverstand dat veel westerlingen hebben is dat er slechts één vorm van zwaard is zonder te beseffen dat er meerdere zwaarden zijn die als samurai worden beschouwd. Hoewel er verschillende soorten scherpe wapens zijn zullen wij ons hier specifieke op de drie hoofdwapens richten welke het meest bekend zijn.

Katana

Dit is een term voor het traditionele samoerai zwaard. Dit zwaard heeft een bocht naar het lemmet die niet korter is dan 60 cm. Hoewel er geen limiet is voor hoe lang het mes moet zijn, zijn de meeste minder dan 80 cm. De productie van dit zwaard vindt zijn oorsprong in de Edo-periode tussen de jaren 1600 en late 1800. De meeste zwaarden zijn shinogi zukuri, dit is de vorm en geometrie van het blad.

Wakizashi

Een wakizashi is het korte zwaard met een shoto blad, welke ongeveer tussen de tussen 30 en 60 cm lang is. Dit japanse zwaard lijkt volledig op de katana maar was alleen korter. Het dragen van de katana en wakizashi wordt daisho genoemd, "lang en kort" vertaald. "Dai" (lang) voor de katana en "sho" (kort) voor de wakizashi.

Tanto

Dit is een mes, afkomstig uit Japan. Meestal is het de kleinere versie van de wakizashi. De lengte van het mes kan variëren tussen de 15 en 30 centimeter. Doorgaan werden deze gebruikt om mee te steken, maar er zijn ook voorbeelden van bekend dat deze werd gebruikt om mee in het rond te maaien. Ook pleegde men seppuku (zelfmoord) met de tanto.

Wij hebben dus kwalitatieve smederijen zoals paul chenjohn lee en cold steel in ons assortiment, maar neem gerust een kijkje in onze webshop.

Samoerai Zwaard Kopen

 

 

 

Volg ons op Facebook