Onze functionele en historisch accurate houten en synthetische oefenzwaarden zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor ze sterk genoeg zijn om te voldoen aan de eisen van de Martial Artist beoefenaren. Een eiken houten zwaard stond een krijger toe om een gevecht veilig en zonder hoge kosten te oefenen, terwijl hij zijn kostbare zwaard bewaarde voor de echte strijd die zou komen.

De houten oefenzwaarden zijn volledig vervaardigd van eiken hout, met een contrasterende beschermer. De polypropyleen zwaarden zijn waanzinnig sterk om te voldoen aan de behoeften van de moderne krijgskunst beoefenaar. Het oefenen kan bestaan uit sparren, technieken training, kata training en re-enactment.

Het is belangrijk om op een verantwoorde manier te training want houten oefen zwaarden kunnen uiteindelijk ook breken. Het voordeel van de synthetische zwaarden is de extreme duurzaamheid, deze zijn de correcte keuze voor intensief training of sparren. Een goede keuze is de polypropyleen bokken van cold steel. 

De standaard in het trainen in Japanse zwaardvechtkunsten is de eikenhouten bokken. Het is ook bijna wel zeker dat een witte of rode eikenhouten bokken de eerste keuze zal zijn om te trainen. Een goede keuze om je niveau omhoog te krijgen, zodat je de vechttechnieken veilig kan oefenen. De rode en witte houten bokken zijn gangbaar in het Aikido, Jiu Jitsu, KenJitsu, NinJitsu, Iaido, Kendo, Katori Shinto Ryu en andere stijlen.

De houten eiken bokken zijn natuur producten en daarom voelen twee bokken altijd iets anders aan. Het gewicht, balans en gevoel zal niet gelijk zijn. Dat zit hem in vele factoren, waar heeft de boom gegroeid, welke eiken boom was het precies en van welke gedeelte van de boom is de bokken gemaakt. Tevens hebben zelf de manier van transporteren, hoe het hout is gedroogd invloed op de bokken. Het is ook belangrijk om te weten dat onze bokken worden getest op balans en gewicht zodra er nieuwe zendingen zijn.

In ons assortiment kan je verschillende trainingszwaarden vinden zoals vikingzwaarden, houten tai-chi zwaardenbokken (japans samoerai zwaard) vinden. Een oefenzwaard kopen kan via de webshop of anders een afspraak maken om deze af te halen. 

houten bokken trainingszwaard katana

Volg ons op Facebook